Metoo: Konsult-vd sparkad efter konferensresa

En vd på ett it-konsultbolag har fått sparken från sitt uppdrag. Det skedde efter en incident på en konferensresa under hösten.

Att branschen har fått upp ögonen för metoo-rörelsen och vikten av att motverka sexuella trakasserier och ojämlika strukturer på arbetsplatsen var tydligt när Computer Sweden frågade runt.

Och under hösten har det också tagit sig väldigt konkreta uttryck. Ett it-konsultbolag valde nyligen att sparka sin vd. Det ska ha skett strax efter en konferensresa, där den tidigare vd:n var inblandad i det som bolaget valt att kalla ”en händelse”.

– Det är en händelse som har inträffat, och det har vi framför allt pratat om internt. Men vi har även tillsatt en extern utredare för att få en mer objektiv syn på det som har hänt, säger en ansvarig företrädare för företaget om det inträffade.

Läs mer

3 år ago