På företaget jag arbetade på inom teknikkonsultbranschen var ca 70 % män och alla i ledningen var män. På vårt årliga kundevent var andelen manliga kunder som kom än större då flertalet hörde till bygg- och fastighetsbranschen. Vi 10-15 kvinnor som var anställda, flertalet avsevärt yngre än både våra chefer och våra kunder, beordrades av våra chefer att använda kvällen på dansgolvet och finnas tillgängliga att både bli uppbjudna och aktivt bjuda upp våra kunder så de fick sig en trevlig stund. Många äckliga händer på mig och mina kollegor både här och var en sådan kväll. Hatade dessa kundevent!! Bytte jobb efter några år, bara för att snart förstå att jag fick min nya anställning för att förse kontoret med lite kvinnlig utstrålning… Även här var kundevent en vanlig tillställning med flera kunder som återkommande gjorde sig kända för tafsande händer och sexuella inviter i utbyte mot löften om konsultjobb. Vi kvinnor bevakade varandra för att skydda oss. Cheferna kände till dessa kunder men fortsatte bjuda in dem år efter år…

5 år ago