På företaget gick en mailkedja runt på fredagar som bl.a. inkluderade skämt som “kvinnors hjärnor funkar si, när mäns hjärnor funkar så”, blondinskämt och våldtäktsskämt. När jag och en av de andra kvinnorna klagade togs vi bort från nyhetsbrevet och skämten i dem blev grövre. På samma företag kom jag en gång in i lunchrummet och det var en diskussion i stil med “jag vet inte, jag fattar ju varför vissa kör på en sån, de är ju enklare att byta ut till yngre modeller, men själv föredrar jag svenskt.” Jag trodde först det handlade om båtar (alla snubbar där hade båt) men de pratade om thailändskor. När jag blev arg och sa ifrån mot IT-chefen, slutade det med att han varken svarade på mina mail eller tickets på över två veckor, nåt som var viktigt för att jag skulle kunna göra mitt jobb.

3 år ago